Kenelle kaikille sitä pitää jouluna antaa, että säilyy maine?

0
Kymmenen päivää jouluun ja tunnelmat kotona sekä työpaikoille sen mukaiset. Saamisen ja antamisen riemua mielin määrin puolin ja toisin, mutta mahtaakohan siinäkin piillä imagollinen ansa esimiehillä?

Olen urani aikana työskennellyt monenlaisissa työyhteisöissä. Parhaimmissa olen kokenut kuinka joulumieli ja kiitollisuus ihanasta esimiehestä, tiimistä ja työnantajasta siivittää työvuoden viimeisiä päiviä. Valitettavasti olen nähnyt myös surullisen monta kertaa kuinka alaiset ja tiimiläiset katsovat halveksien ahnetta esimiestä ja kuullut sen hiljaisen toteamuksen ’olisihan se kiva, jos joskus esimies muistaisi, että tämä työ on yhteinen projekti.’

Mistä on kyse? Kyse on yritykseen tulevista joululahjoista, suklaista, viineistä ja konjakeista. Yrityksillä on edelleen tapana huomioida eri tavoin yhteistyöyrityksiä ja sidosryhmiä loppuvuodesta. Usein lahjalla muistetaan käytännön syistä ja budjetista johtuen, vain ja ainoastaan yhtä tai kahta avainasemassa olevaa tekijää, vaikka varsinaisessa tekemisessä ovat mukana koko osasto, tiimi tai yritys. Ovatko lahjat henkilökohtaisia vai viran puolesta saatuja yrityslahjoja? Pääsääntöisesti lahjat ovat lahjoja yritykseltä yritykselle ja ei henkilökohtaisia joululahjoja.

Jos haluat vuoden lopuksi pilata tiimisi yhteishengen, kerää kaikki lahjaksi saadut pullot ja suklaat isoon kasaan työpöydällesi ja voivottele äänekkäästi, kuinka kummassa saat kaiken yksin raahattua kotiin! Muista vielä kehaista, kuinka hienoa on, ettei sinun itse tarvitse juurikaan lahjoja ostaa, kun voi jakaa ilmaiseksi saadut yrityksen lahjat eteenpäin sukulaisille ja tutuille omina lahjoina! Voin vannoa ja vakuuttaa, että jos hetkeksi katsoisit ympärillesi, etkä vain omaan ahneeseen napaasi, huomaisit ne kaikki halveksivat katseet ihmisiltä, jotka ovat työskennelleet koko vuoden rinnallasi. Mielikuva sinusta on saanut ison kolhun. Ahne, pihi ja itsekeskeinen. Muistikuva on 100% omaa kokemusta ja tunnetta, Johtajan isoin kuolemansynti on egoismin jälkeen ahneus.

Jos taasen esimiehenä haluat ylläpitää oikeudenmukaista ja reilua mielikuvaa itsestäsi, jaa asemasi myötä saamasi lahjat oman tiimisi kesken. Mikään ei nosta tiimihenkeä yhtä hyvin, kuin yhdessä koettu arvostus ja asiakkaan kiitos! Suosittelen keräämään yhteen tiimisi aivan kokonaisuudessaan joulua edeltävänä työpäivänä ja auliisti jakamaan saamanne kiitoksen ryhmän kesken. Kotiin saapuessaan, jokaikinen työntekijä kertoo läheisilleen, että ihana esimieheni antoi minulle pullon punaviiniä/konjakin/suklaarasian. Ja sillä on paljon enemmän arvoa kuin yhdelläkään pullolla miten tahansa mitattuna! Vilpitön antamisen ilo on sitä aidointa joulua, jonka voi jokainen kokea! Jouluhan tehdään sydämeen!

Haluan itse kiittää tässä tämän vuoden viimeisessä blogikirjoituksessani, teitä kaikkia lukijoita! Kiitos, että luet kirjoituksiani ja erityiskiitos kaikille teille, jotka ovat rohkeasti tulleet nykäisemään hihastani erilaisissa tilaisuuksissa!

Rauhallista joulua teille jokaiselle!
Follow Isa:

imagokouluttaja, puhuja ja uravalmentaja

Kouluttaja, valmentaja ja puhuja. Helposti lähestyttävä, hauska, rohkea ja ammattilainen. kehotan jokaista astumaan esiin oman osaamisen ja ammattitaidon kanssa. Vahva viesti on viiden askeleen päässä.
Latest posts from

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *