Kansakunnan kynttilät uudessa valossa!

0
Jos sattuma olisi opettaja, nyt se nauraisi vedet silmissä.

Pari viikkoa sitten verenpaine korvissa kohisten kirjoitin Openteri2015 kalenterista. Opettaja-opiskelijat Jyväskylässä halusivat ravistella mielikuvan opettajista uusiksi. Ilmeisesti opettaja-opiskelijat olivat ainoita ihmisiä tällä puolella planeettaa, joiden mielestä ’kiltin tytön’ mielikuva koulumaailmassa kaipasi uudistusta.

Uudistushan oli sitten jykevä paluu takaisin pimeälle ajalle. Toivottavasti se saa OAJ:n palauttamaan opinto-ohjelmaansa itsetuntokurssin, jossa ohjataan opiskelijat etsimään itseään ihan reilusti keskenään opiskelijariennoissa. Meitä vanhempia se ei juurikaan kiinnosta. Rehellisesti, se on ihan vaan ammatinvalinta-kysymys ja sitä kannattaa pohtia ennakkoon.

Hauska sattuma, oma vanha opinahjoni, Oulunkylän Yhteiskoulu, tarttui samaan aiheeseen. OYK juhlii 90-vuotista historiaansa ja sen kunniaksi julkaisivat kirjan opettajista. Koulun opiskelijat ovat valokuvanneet OYK:n opettajia erilaisissa teinirooleissa. Tunnustan, en ole nähnyt kirjaa vielä, mutta silti väitän, että kuvat ravistelevat mielikuvaa opettajista enemmän kuin Openteri2015. Miksi? Siksi, että mielikuvan opettajista rikkoo koulun omat oppilaat, ei opettajat itse.

Linkki kirjaan OYK 90-vuotta

Hyviä juhlia koululle ja vanhoille opiskelijoille lauantaina 8.11.2014, valitettavasti en itse pääse paikalle, mutta hengessä mukana ;)!
Follow Isa:

imagokouluttaja, puhuja ja uravalmentaja

Kouluttaja, valmentaja ja puhuja. Helposti lähestyttävä, hauska, rohkea ja ammattilainen. kehotan jokaista astumaan esiin oman osaamisen ja ammattitaidon kanssa. Vahva viesti on viiden askeleen päässä.
Latest posts from

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *