Itsetunto viehättää enemmän kuin kauneus!

0
Yksi selkein asia mikä vieraassa ihmisessä viehättää on itsevarmuus. On helppo kiinnostua ja uskoa ihmiseen, joka kantaa itsensä itsevarmasti. Keski-ikä usein horjuttaa meidän itseluottamusta. Emme ole enää nuoria emmekä vanhoja, siksi keski-ikä on kuin uusi murrosikä. Olemme oudossa murrosvaiheessa, jolloin itsevarma mielikuva itsestä katoaa ja alamme määrittää itseämme joko nuoremmaksi tai heitämme pyyhkeen kehään ja alamme odottaa eläkevuosia ja lapsenlapsia. Keski-iässä vartalo muuttuu hormonien ja vetovoiman vaikutuksesta. Elämässä on monenlaisia haasteita, joihin emme olleet varautuneet ja yllättäen elämäntyylimme ei olekaan ihan sitä mitä sen kuvittelimme olevan. Kun kadotamme oman identiteetin, naiseuden tai mieheyden, elämä ei enää hymyilekään ja peilistä katsoo vihollinen.
Pukeutumisella ja sillä kuinka itseään kohtelee, on iso merkitys itsetunnon rakentamisessa. Tässä minun neljä vinkkiä rakentaa uusi oma roolimalli keski-ikään.

Istuvat vaatteet
Keski-iässä vartalo jatkaa hiljaa muuttumistaan. Keskivartalo alkaa helposti kerätä vararengasta ympärilleen ja pukeutumisesta tulee uudenlainen haaste. Löysät tunikat, t-paidat ja villapaidat peittävät ja piilottavat orastavan pyöreyden. Kyllä, mutta ne myös korostavat muotojen muuttumisesta ja samalla viestit ympäristöösi, ettet usko enää itseesi. Luovut omasta viehättävyydestä ja toivot, ettei kukaan todella katso sinua. ”Ei mun tarvitse enää yrittää miellyttää ketään, mulla on niin paljon elämänkokemusta ja viisautta, että ulkonäkö ei siinä paljon paina. Ei tässä enää mitään tyhjäpäisiä heitukoita olla!” Ei olla ei, mutta silti uskallan väittää, että jokaisella ihmisillä on tarve viehättää hyvin syvällä sisällä itsessään. Siis viehättää ensisijaisesti itseään, muista viis. Iso osa hyvää itsetuntoa on itsensä hyväksyminen ja rakastaminen. Jos emme hyväksy mielikuvaa itsestämme, se kaivertaa pois itsetuntomme.
Ratkaisu on itsensä hyväksyminen ja istuvat vaatteet. Oikean kokoiset istuvat vaatteet saavat jokaisen vartalon näyttämään paremmalta. Olen nähnyt sen niin monta kertaa tapahtuvan. Aluksi se saattaa tuntua oudolta, kun päällä on oikein istuva vaate. Kun löysien vaatteiden jälkeen vartalosta löytyy selvästi mittasuhteet ja sen myötä vyötärön paikka, kaunis selän kaarre ja yllättäen jalatkin löytyvät, tuntuu kuin vartalo olisi saanut uuden muodon. Vielä oudompi on tunne, jos on tottunut sulloutumaan liian piukeisiin vaatteisiin. Vaatteissa on muoto, rakenne ja tekstuuri. Liian pienenä vaatteesta katoaa, kaikki ne ominaisuudet, joiden tarkoitus on tukea ja korostaa sekä vartalonmuotoja että vaatteen kauneutta.
Itsetunto onkin vaikeampi pala purtavaksi. Alkuun pääsee hyvin, kun oppii ottamaan vastuun itsestään ja siis siitä, mitä itsestään ajattelee, ei mitä muut ajattelevat. Uskomus, että meidät määrittää muiden kommentit ja mielipiteet, on myös sinun valinta. Mieti ketä kuuntelet!
Värit
Musta on ihana helppo ratkaisu ja lähes kaikki rakastavat mustaa väriä, vaatteissa. Valitettavasti mustaan aukkoon on helppo kadottaa itsetuntonsa. Itsekin käytän luvattoman paljon mustaa ja olen tehnyt päätöksen, etten osta ainuttakaan mustaa vaatetta tänä vuonna. Voin kertoa, että aika tuskallista on, koska vaihtoehtoja on aika niukalti.
Musta on voimakas ja se sitoo kaiken liikenevän valon itseensä. Juuri sen valovoiman, jonka sinä tarvitsisit oman ihon, silmien ja hiusten heleyden korostamiseen. Niin ja se valitettavasti vanhentaa. Musta kasvojen lähellä korostaa tummia silmän alusia, ryppyjä ja juonteita. Ei hyvä, varsinkin kun ikääntyvä iho usein muuttuu vuosien varrella ohuemmaksi ja ”läpikuultavaksi” aivan kuten käyttämämme ehostus. Nuorempana raskaskin meikki sopii tilaisuudesta riippuen, vanhempana voi helposti nousta mielikuva suvun vanhimmasta sotaretkellä vanhuutta vastaan.
Ratkaisuhan on tietysti oikeanlainen värien käyttö. Kysymys on, mistä lähteä liikkeelle kun pinkit pikkaritkin saavat hengen salpaantumaan. Värien käyttö vaatii hiukan itsetuntoa, koska luovut silloin tutusta suojaväristäsi. Suosittelen lähtemään hiljalleen liikkeelle. Asusteet ovat hyvä vaihtoehto. Askel kulkee kummasti kevyemmin, kun jalassa on esim. punaiset avokkaat ja olalla keikkuu sointuva käsilaukku. Huivit, korut ja pukeutumispaidat ovat hyviä valintoja ensiaskeliin.
Värianalyysissä käyneet tietävät omat suosiolliset värinsä, mutta ongelmaksi nousee usein niiden löytäminen kaupoista. Totta, mutta onneksi nykyään verkkokaupat toimivat ja mahdollisuuksia löytyy. Yksi hyvä vaihtoehto on Kettlewell Colors. Laadukkaita neuloksia värivuodenaikojen mukaan määriteltynä. 

Tarve  pukeutua kuin teini
Nuoret naiset katukuvassa näyttävät toisinaan niin ihanan huolettomilta, hehkeitä ja ihanilta, että tahtomattaankin haikeana muistelee miltä se silloin tuntui. Ajatus – hei, toihan voisi näyttää lähes yhtä hyvältä minunkin päällä! Toki voi, mutta voipi olla ettei näytä ja teet itsestäsi naurettavan. Se ei tarkoita silti sitä, että pitää pukeutua kuin tantta, täysin eleettömästi ja huomaamattomasti, siis tylsästi.
Aikuinen nainen harvoin haluaa näyttää söpöltä ja pintamuodin kruunaamattomalta kuningattarelta. Uhkana on että näyttää keskenkasvuiselta äidiltä, joka pukeutuu teini-ikäisen tyttärensä vaatteisiin ja saa tyttären kierimään tuskassa. Naistenlehtiä lukiessa usein tunnen lähes fyysisesti Madonnan tyttären tuskan, kun hänen äitinsä viilettää alusvaatteisillaan punaisella matolla kultaiset tekoraudat suussa. 
Ajanmukainen ja moderni puvusto on aikuisen naisen (ja miehenkin) perusta. Unohda suosiolla neonvärit, isot logo-käsilaukut ja uggsit. Ole valikoiva ja tee päätös harkiten, mitä todella haluat. Etsi laatua ja panosta yksityiskohtiin. Vaikka lehdessä kuinka hehkutettaisiin jotain trendiä, pysähdy miettimään korostaako se todella sinun parhaimpia puolia? Millaisen viestin annan itsestäni vieraalle ihmiselle, eli mikä on minun todellinen viesti? Ole rehellinen, yritätkö kieltää ikääsi vai ihastuitko johonkin lehtijutun visuaaliseen ilmeeseen, harkitsematta onko se todella sinun juttusi. Jos se on, korosta sitä ja vain sitä. Panosta yhteen katseenvangitsijaan asussasi, niin jätät tilaa sinun persoonalle ja vahvuudelle.

Liikaa s
exyyy!
Seksityrkky on vähän samaa kategoriaa kuin pukeutuminen teinityttömäisesti. Liika on liikaa ja se vanhentaa sinua silmissä. Pahimmillaan sinuun suhtaudutaan kuin B-luokan puumaan, yrittää saalistaa mutta uhrit kaatuvat vain nauramaan vedet silmissä. Yhteiskunnassa, jossa seksikkyys on synonyymi lähes kaikille adjektiiveille ja on hyväksyttävää hinkkata julkeasti esille omaa seksikkyyttään lähes missään vaan, on haastavaa keskustella aiheesta leimaantumatta niuhoksi. Olen saanut puolisukulaiselta tuliaiseksi silloin 3-vuotiaalle tyttärelleni läpinäkyvän paidan – tää voi olla vähä nyt villi iskän mieleen, mutta onhan tää hauskasti vähä sexy! No sehän se on tärkeintä, kyllähän seksiä pitää löytyä kun on vielä vaipat housussa. Kiitos, mutta ei kiitos.
Aikuinen nainen on sensuelli ja kaunis. Liian lyhyt, läpinäkyvä, paljastava, kireä tai avonainen vaatetus antaa liikaa informaatiota ja samalla halvan vaikutelman. Kokonaisuus saa olla seksikäs, muttei lutkamainen ja näiden kahden ero on hienovaraisissa valinnoissa. Kaikesta siitä, mitä aikuisen naisen sensuaalisuus pitää sisällään voi toki vihjaista, tyylikkäästi ja viehättäen. Aiheen alleviivaaminen kuuluu alan ammattilaisille, amatööreille riittää hellävaraisempi markkinointi, koska kohdeyleisöä on rajoitetusti. 
Vaatteen seksikkyys on parhaimmillaan molemmin puolista kosketusta. Sametti, kasmir, silkki ja ohut pitsi ovat materiaaleja, jotka kutsuvat koskettamaan pehmeydellään ja ovat päälle puettuna ylellisen tuntuiset. Kauniisti laskeutuvat asut, jotka tuovat esille kantajansa vartalonmuodot hienovaraisesti, antavat yksityisen viestin kahdenkeskeisistä mahdollisuuksista. Liian kireät ja paljastavat viestivät taasen yhtä hellästi ja hienovaraisesti kuin palopilli. Valinta on sinun.
Yhteenvetona voisin sanoa, että vähemmän on enemmän aikuisen naisen pukeutumisessa. Kun uskomme rohkeasti itseemme ja annamme hyväksynnän omalle henkiselle kasvulle ja ikääntymiselle, itsetuntokin hiljalleen löytyy. Tulevaisuus on aina edessäpäin!
Sinä olet sinä, nauti siitä ajatuksesta! 
Follow Isa:

imagokouluttaja, puhuja ja uravalmentaja

Kouluttaja, valmentaja ja puhuja. Helposti lähestyttävä, hauska, rohkea ja ammattilainen. kehotan jokaista astumaan esiin oman osaamisen ja ammattitaidon kanssa. Vahva viesti on viiden askeleen päässä.
Latest posts from

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *