Iso O oli täällä!

0
Juhlakausi auttamatta taas lähestyy ja juhla-asun metsästys kohta kiivaimmillaan.  Asiakkaani O-vartaloisena ja XL-kokoisena kokee juhlamekon ostamisen stressinä ja pohjattomana tuskana. Ymmärrän hyvin, valtaosa vaateenvalmistajista välttää suuntaamasta mallejaan suoraan jollekin tietylle vartalomallille Suomessa. O-vartaloiset koetaan vaateteollisuudessa edelleen haasteeksi ja markkinoita pidetään vaikeana, määrästä huolimatta. Itse näen sen isona markkinarakona, mutta suunnittelijalle haasteena, totta kai. Kuinka tehdä naisesta naisellinen ja kaunis, kun vartalo ei ole mittasuhteiltaan standardi, kuten se kuuluisa ompelunurkkauksessa jökötävä mallinukke. Mitta vyötärönympäryksessä voi olla isompi kuin lantion ympärys. Kaavat ovat opittu tekemään juuri päinvastoin.

Tutkittuani hetken aikaa isokokoisille naisille suunniteltuja vaatteita, oivalsin että valmistajat eivät aina ymmärrä tai halua ymmärtää vartalonmuotoja. Lihava on lihava, piste. Ei nähdä että joillain on kertynyt enemmän massaa alaosaan, jollain saattaa olla rintavarustus erittäin iso ja joillain on vatsassa pyöreyttä ja mutta ei vyötäröä.

O-vartaloinen ei kaipaa oikeastaan kuin häivähdyksen vyötärölle, kokonaisuus näyttää aivan toiselle. Takaa katsottuna, o-vartaloisella usein löytyy selkeästi vyötärö, miksi sitä ei käytetä hyväksi?

Asiakkaalleni löysimme loistavan mekon juhlaan. A-linjainen, lyhyt ja aavistuksen tyttömäinen. Kengät tukivat tätä kepeyttä, mutta eivät olleet liian silmiinpistävän korkeat. Loistava valinta tulevaan juhlakauteen. O-vartaloinen voi käyttää loistavasti lyhyttä hametta, kunhan sen helma on tarpeeksi väljä ja sääret kestävät katseet.

Haastan valmistajat katsomaan isoa naista myös takaapäin ja muistamaan, että jo materiaaliin satsaaminen tuo juhlan tunnelman jo pukeutuessa. Laadukkaan materiaalin käyttö ei voi olla kiinni pukeutujan koosta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *