Yhteiskuntavastuu

0

Tämän sesongin kirosana. Miltä se kuulostaa työnhakuvalmentajasta? Aika hurjalta. 

Nyt en puhu yritysten kipeistä strategisista ratkaisuista, joilla haetaan aina kestävää kannattavuutta niin tulevaisuudessa kuin selviämistä tässä haastavassa ajassa. Ilman niitä, meidän tulevaisuutemme on vieläkin vaikeampi ja todella pitkään. Ymmärrän tämän yrittäjänä todella hyvin.

Irtisanomiset osuvat nyt moneen raudanlujaan asiantuntijaan. Niihin, jotka eivät olisi ikinä uskoneet sen osuvan omalle kohdalle ja kaikki eivät valitettavasti kuulu muutosturvalain piiriin.  Heidän kohdallansa kuulutan erityisesti yrityksen yhteiskuntavastuuta. 

Itse näen yhteiskuntavastuun pienemmässä mittakaavassa, ihmisen mittaisena. Muutosturvalaki takaa ajankohtaisen ja osaavan työllisyyttä edistävän valmennuksen vain osalle irtisanotuista. Loput tippuvat yhteiskunnan tarjoaman työnhakukoulutuksen varaan. Heidän kohdalla näen yhteiskuntavastuun merkityksen konkreettisena. 

Tällä hetkellä TE-toimistot ovat ylikuormitettuja, koska heidän vastuullansa ovat irtisanottujen perusturvan varmistaminen työttömyyskorvauksen muodossa. Julkisesti on kerrottu 1200 uuden osaajan rekrytoinnista. He varmasi tuovat korvaamatonta apua korvausten hoitamiseen. Entä liike-elämän tuntevaan työnhakuvalmennukseen, jota lähes jokainen, asemasta riippumatta, jossain määrin kaipaa? En usko.

Tehokas, asiantunteva ja konkreettisia työkaluja tarjoava työnhakukoulutus on irtisanotulle kullanarvoinen, mutta ryhmäkoulutus kustannuksena yritykselle kohtuullinen. Molemmille erittäin merkityksellinen. Tutkitusti työnhakukoulutuksella on iso vaikutus työllistymiseen, kun se käynnistyy ohjatusti ja suunnitellusti.

Suosittelen tutustumaan erilaisiin vaihtoehtoihin ja keskustelemaan työnhakukouluttajien- ja asiantuntijoiden kanssa kaikista koulutusmalleista. 

Follow Isa:

imagokouluttaja, puhuja ja uravalmentaja

Kouluttaja, valmentaja ja puhuja. Helposti lähestyttävä, hauska, rohkea ja ammattilainen. kehotan jokaista astumaan esiin oman osaamisen ja ammattitaidon kanssa. Vahva viesti on viiden askeleen päässä.
Latest posts from