Vika kenties asenteessa?

0

Vika kenties asenteessa!

Ilmapiiri työpaikolla tilanteet eskaloituvat herkästi, kun henkisesti ylikuormitetut ihmiset päätyvät/joutuvat tekemään yhteistyötä, halusivat tai eivät ja keskeinen kanssakäynti takkuaa.

Stressi muokkaa asennetta muita kohtaan ja heikentää kykyä normaaliin, kunnioittavaan vuorovaikutukseen toisen ihmisen kanssa. Valitettavasti asenne tarttuu välittömästi koko työyhteisöön. Mieti, oletko ehkä syyllistynyt näihin asenne-ongelmiin työpaikallasi?

Sähköposti-terroristi.

Jokainen tietää, että sähköpostin hallintaan menee liikaakin aikaa. Roskapostit, uutiskirjeet ja nice-to-know viestit tukkivat postilaatikon päivässä, jos et ole valppaana. Osa yrityksistä onkin jo siirtynyt muille foorumeille tästä syystä.

Jos kuulut alempaan johtoportaaseen, toimit yrittäjänä tai olet ylennystä kärttävä päällikkö, älä vaan erehdy jakamaan jokaista kesken-eräistä projektin vaihetta sähköpostilla hierarkiassa vain ja ainoastaan ylöspäin. Toimin urani alussa ison organisaation tj:n sihteerinä ja voin rehellisesti kertoa, että se vaan ei kannata. Jos sähköpostia ei olisi, olisiko sinulla kanttia soittaa ja kertoa mitättömiä tilannepäivityksiä samalla intensiteetillä? En usko, että uskaltaisit kuormittaa muutoinkin kiireistä esimiestä turhilla puhelinsoitoilla, joiden ainoa anti olisi keskustelu sinun navan ympärillä.

Muista myös, että vain hätätapauksessa klikkaat sähköpostissa kohtaa ”vastaa kaikille”! Taas kerran, jos sähköpostia ei olisi, soittaisitko asiasi jokaiselle vastaanottajalle erikseen? Todennäköisesti et. Omista onnistumisista ja haasteista on hyvä kertoa esimiehille ja operatiiviselle johdolle, mutta mieti millaisen viestin se antaa asenteestasi itseäsi ja muita kohtaan.

Kuinka paljon haluat kuormittaa muiden töitä itsestäsi puhumiseen? Valitse vuorovaikuttamiskeino ja tilanne, joka auttaa antamaan sinusta vakuuttavan ja itsevarman muistikuvan, ei huomionkipeätä ja asenne-vammaista sähköposti-terroristia.

Juoruaminen

Jos tunnet kuumottavaa tunnetta kertoa muiden asioita eteenpäin työpaikalla omalle pienelle piirillesi ja värittää tarinaa omilla mielipiteillä ikään kuin totuutena, ole hiljaa hetki ja häpeä.

Möykkääminen

Avokonttorin painajainen on kovaääninen möykkääjä, joka puhuu ja nauraa kovaa, naputtelee, koputtelee, kuuntelee työpisteessään musiikkia ja puhuu puhelimeen vain kaiuttimen kautta. Jos tunnistat itsesi, hiljennä toimintaasi, hanki kuulokkeet, korjaa asenteesi ja opettele kunnioittamaan työyhteisöäsi. Jos tunnistat työkaverisi, vihjeet eivät auta. Asiaan kannatta puuttua suoraan ja asiallisesti. – Kun kuuntelet musiikkia/puheäänesi on noin kova/käytät kaiutinta puhuessasi, minä en pysty työskentelemään. Haluan, että hillitset äänenkäyttöäsi/käytät kuulokkeita/suljet radion. Viimeinen lause on erittäin tärkeä, koska muutoin viestisi ei kerro suoraan mitä haluat. Älä luota, että sinua luetaan ja ymmärretään vain rivien välissä puhumalla. Oma vanha mottoni on: sano mitä haluat tai saat vain sen mitä annetaan.

Myöhästely

Aina myöhässä palaverista tai asiakastapaamisesta? Myöhästely töissä antaa hyvin ylimielisen kuvan ihmisestä ja yrityksestä. Aika on rahaa, sanoi Roope Ankkakin. Suurpiirteinen suhtautuminen toisten aikatauluihin on liike-elämässä yleensä kallis virhe. Ajanhallinta ja aikataulutus ovat työelämän taitolajeja, mutta myös herkkiä haavoittumaan ryhmän heikoimman lenkin kautta. Älä ole se heikoin lenkki. Jos työkaverisi on se, jota aina odotetaan, asiasta saa huomauttaa asiallisesti. Aivan kuten möykkäämisessä, oleellista on sanoa mikä ärsyttää, mitä se aiheuttaa ja erityisesti miten haluat, että jatkossa toimitaan. Jos tilanne ei korjaannu, kannattaa asia ratkaista töiden uudelleen organisoinnilla.

Pystyt itse vaikuttamaan asenteellasi työpaikasi ilmapiiriin ottamalla muut huomioon. Hyvät käytöstavat tarkoittavat muutakin kuin sosiaalista etikettiä

Follow Isa:

imagokouluttaja, puhuja ja uravalmentaja

Kouluttaja, valmentaja ja puhuja. Helposti lähestyttävä, hauska, rohkea ja ammattilainen. kehotan jokaista astumaan esiin oman osaamisen ja ammattitaidon kanssa. Vahva viesti on viiden askeleen päässä.
Latest posts from

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *