YT:t ja työnhakukoulutus

0

YT-prosessi on onnistunut, kun yrityksen kriittiset kärkihankkeet ja niiden toteuttavat tekijät ovat tunnistettu. Prosessin seurauksena tapahtuneet irtisanomiset ovat hoidettu vastuullisesti ja asiallisesti alusta loppuun.


Irtisanomiset eivät ole helppoja kenellekään. Ratkaisu vaatii työnantajalta niin kipeitä valintoja, hallittua muutosjohtamista kuin ennakoivaa henkilöstöpolitiikkaa. Henkilöstöltä kaivataan toki yhteistyökykyä, mutta ehkä eniten ymmärrystä tilanteeseen. Kun tilanne hoidetaan hallitusti, suunnitellusti ja tukemalla irtisanottujen työnhakua parhaalla mahdollisella tavalla, vahvistetaan yrityksen arvojen kestävyyttä myös paineen alla.
Asianmukaisesti hoidettu sekä YT-prosessi että irtisanomiset rakentavat lopulta myös luottamusta työnantajaan tehtävissään jatkavien osalta. Jokainen varmasti miettii tykönänsä, mitä ratkaisu merkitsisi omalta osalta ja, kuinka entiset työkaverit saavat radikaalisti muuttuneesta elämänvaiheesta kiinni.
Yrityksen mielikuvaa ei ole syytä unohtaa myöskään YT-prosessien ja irtisanomisten kohdalla. Huonosti hoidettu irtisanominen on valitettavasti kiinnostavampi tarina kuin loistavasti hoidettu rekry.
Vastuullinen henkilöstöpolitiikka takaa irtisanotuille ajantasalla olevaa ja liike-elämän tuntevaa työnhakukoulutusta ja uravalmennusta. Irtisanomisen jälkeen on ehdottoman tärkeää, että mieli pysyy edelleen vahvasti työelämässä ja katse tulevaisuudessa. Onnistunut työnhakukoulutus opettaa kartoittamaan omat taidot, ominaisuudet ja toimintatavat uusin silmin.
Työnhakuprosessit ja siinä käytettävät kanavat elävät liike-elämän kiihkeässä rytmissä mukana. Mitä pidempi ura on takana, sitä haastavampaa on oman työnhaun käynnistäminen. Tutkimukset kertovat, että ensimmäiset kolme kuukautta ovat otollisinta aikaa saada uusi työpaikka. Siksi työnhakukoulutuksen on käynnistyttävä heti irtisanomisen jälkeen ja kouluttajalla taitoa tarttua olennaiseen ja kartoittaa valmennettavan kanssa toteutettavat toimenpiteet.
Työnantajan vastuulla on valita prosessiin kumppanikseen toimija, joka toiminnallaan kykenee tarjoamaan ajankohtaista valmennusta ja tuntee työnantajien tarpeet hyvin. Tavoitteena on saada jokaisen irtisanotun potentiaali yritysten hyötykäyttöön.

Follow Isa:

imagokouluttaja, puhuja ja uravalmentaja

Kouluttaja, valmentaja ja puhuja. Helposti lähestyttävä, hauska, rohkea ja ammattilainen. kehotan jokaista astumaan esiin oman osaamisen ja ammattitaidon kanssa. Vahva viesti on viiden askeleen päässä.
Latest posts from

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *