Se kandi oli niin paljon parempi kuin sen CV:stä olisi ikinä uskonut!!

0

Jos tunsit nyt piston sydämessä, tässä sinulle pikaohjeet, joilla pääset alkuun CV:si päivittämisestä tälle vuosikymmenelle.


  1. CV:n ainoa tarkoitus on toimia herättäjänä. Sen kuuluu herättää lukijassaan kiinnostusta niin paljon, että joku haluaa tavata sinut livenä ja kuulla sinun osaamisesta lisää. Mieti, mikä sinun osaamisessa on kiinnostavaa, oleellista ja erityisesti, mistä haluat tulla tunnistetuksi. Älä oleta, että joku muu löytää sinun sinne huolella jemmaaman timantin. Vastuu viestistä on sinulla, joten pidä huoli, että haluamasi asiat nousevat selvästi esille.
  2. Hyvin kiteytetty tiivistelmä sinun osaamisesta ja tulevaisuuden tavoitteista on yksi tärkeimmistä kohdista cv:tä. Mieti tarkkaan, ota aikaa ja matkustele, millaisen viestin haluat antaa. Kirjoita ja kysy ulkopuolisen mielipidettä, jos mahdollista. Älä kysy puolisolta tai kollegalta. Usko vaan minua.
  3. Nosta esille osaaminen. Tunnollisen tarkka tilitys koko työuran jokaisesta vaiheesta, päivämääristä yms. ei ole tarpeen. Jos sinulla on paljon työnantajia tai toteutuneita projekteja, jaottele tekemisesi vahvimpien osaamisalueittesi mukaan. Eli, jos olet esimerkiksi useammassa tehtävässä toiminut esimiestehtävissä, niin kerro tiivistetysti, mitä se on tarkoittanut kohdallasi. Lisää alle ranskalaisilla viivoilla missä kaikissa tehtävissä, yrityksessä ja milloin olet tätä osaamista hyödyntänyt.
  4. Mieti miltä näytät A4:nä pöydällä ja ruudulla. Selkeys, jäsennelty sisältö ja toimiva formaatti ovat tässä kohtaa avainsanoja. Viimeisin osaaminen, koulutus tms. aina ensimmäiseksi ja pyri kiteyttämään osaamisesi yhteen A4-paperiin. Kyllä, se voi olla kaksipuolinen, mutta säilytä väljyys. Tallenna lopuksi PDF-formaattiin ja tarkista vielä kerran yhteystietosi.

Toivottavasti näistä vinkeistä on sinulle apua tai ainakin motivoidut katsomaan omaa cv:täsi uusin silmin. Jos tästä vallan innostuit ja ajatuksessasi kaihertaa kenties toive uudesta pestistä, käyppä laittamassa päivitetty CV meidän avoimeen rekisteriin tästä. Koskaan ei voi tietää millaista osaamista me huomenna etsimme toimeksiantajamme puolesta, mutta onneksi hyvästä CV:stä sen tunnistaa helposti.

PS. Niin ja se henkilökuva olisi kiva yllätys.

Follow Isa:

imagokouluttaja, puhuja ja uravalmentaja

Kouluttaja, valmentaja ja puhuja. Helposti lähestyttävä, hauska, rohkea ja ammattilainen. kehotan jokaista astumaan esiin oman osaamisen ja ammattitaidon kanssa. Vahva viesti on viiden askeleen päässä.
Latest posts from

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *