Pitäisikö mennä käytöskouluun?

0
Digitaalisoitumisen myötä todelliset nenäkkäin tapahtuvat kohtaamiset ovat entistä merkityksellisimpiä.

Tämän me tiedämme ja usein homma onkin hanskassa asiakaskohtaamisissa edes auttavasti. Entä omalla työpaikalla? Tavat, suvaitsevaisuus ja vuorovaikutus ovat ensin tahtoa sitten vasta taitoa. Tunnistatko millaiset käytöstavat ovat työpaikallasi hyväksyttäviä, tavoiteltavia? Missä asioissa sinulta odotetaan suvaitsevaisuutta tai kenties jämäkkyyttä? Kokemukseni perusteella tässä on kolme eniten yleistä napinaa ja kapinaa aiheuttavat.

Ilveily

Ajat ovat haastavat ja kaikilla on eriäviä mielipiteitä työnmäärästä, toimintatavoista, aikatauluista ja johdon ratkaisuista. Eriävän mielipiteen voi hyvin tuoda rakentavasti esille. Sen verran jokaisella pitäisi kantin kestää.

Teatraalinen silmien pyörittely, tuhina, naaman vääntely, selän takana kuiskiminen ja uhoaminen eivät kuulu aikuisten työpaikoille. Se käytös, mikä antoi aikoinaan vääristyneen vallantunteen koulun välitunnilla, tekee sinusta työpaikalla senioiripissiksen ja keskenkasvuisen nillittäjän.

Passiivis-aggressiivinen taas käyttäytyminen antaa viestin avuttomasta, kateellisesta, itsepäisestä, toiminta- ja yhteistyökyvyttömästä henkilöstä ja sitähän sinä et ole, toivottavasti.

Oman yksityiselämän eläminen äänekkäästi työpaikalla

Kaikilla meillä on yksityiselämässä laskuja ja nousuja. Tässä asiassa olemme hyvin omavaraisia. Jos jaat työpaikalla loputtomasti omia avio-ongelmia, lapsen kasvattamishaasteita, uuden parisuhteen hurmosta tai remonttimurheita, alkaa se lopulta syömään sinun uskottavuutta työpaikalla. Jos olet selvästi ylikuormitettu kotiasioista, miten kestät työsi tuomat haasteet? Muistaako kukaan enää sinun osaamista? 

Omien ongelmien oksentaminen työkavereiden niskaan, vie myös heidän voimat ja halun tehdä töitä kanssasi. Mieti itseksesi, mihin olisi hyvä vetää yksityisyyden raja.  

En ole täysin sokea myöskään omille virheilleni, joten tässä tulee julkinen anteeksipyyntö entisille työkavereille, moni on saanut kuulla elämästäni enemmän kuin olisivat halunneet. Anteeksi. Onneksi ihminen on oppivainen halutessaan.

Sotkuisuus

Kyllä, tiedät ketä tarkoitan! Jokaisessa työpaikassa tuppaa olemaan joku, joka olettaa, että äitee edelleen kävelee perässä siivoamassa. Siisteys on laaja käsite, tiedän. Usko pois, että sinunkin työpaikallasi se menee sen tiukimman määrityksen mukaan. Tämä koskee keittiötä, vessaa ja muita yhteisiä tiloja kuten kopiointihuonetta. Jos et kunnioita tätä, herätät auttamatta närää työkavereittesi keskuudessa. Samalla se mahdollisesti haittaa ratkaisevasti muiden halua tehdä kanssasi yhteistyötä ja mitätöi arvostustasi työpaikalla. Kyse on asenteesta.

Tässä minun top 3 närää aiheuttavaa tapaa/käytöstä. Mitkä ovat omat ärsykkeesi ja ennen kaikkea, miten asian saisi mielestäsi ratkaistua työpaikallasi?

Tässä minun top 3 närää aiheuttavaa tapaa/käytöstä. Mitkä ovat omat ärsykkeesi ja ennen kaikkea, miten asian saisi mielestäsi ratkaistua työpaikallasi?

Follow Isa:

imagokouluttaja, puhuja ja uravalmentaja

Kouluttaja, valmentaja ja puhuja. Helposti lähestyttävä, hauska, rohkea ja ammattilainen. kehotan jokaista astumaan esiin oman osaamisen ja ammattitaidon kanssa. Vahva viesti on viiden askeleen päässä.
Latest posts from

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *