Resepti vastuulliseen irtisanomiseen

0

Resepti vastuulliseen irtisanomiseen

Irtisanottu tarvitsee välittömästi muuttuneessa elämäntilanteessaan kahdenlaista tukea. Ensimmäiseksi on huolehdittava työttömälle työnhakijalle kaikki perustieto työttömyysturvasta, TE-toimiston palveluiden laajuudesta, velvollisuuksista ja koulutusmahdollisuuksista. Elintärkeä ja leijonan osa yhteiskunnan suomaa turvaverkkoa työttömyyden ajalle.

Seuraavaksi irtisanottu tarvitsee työkaluja, joilla käynnistää työnhaku suunnitelmallisesti ja osaavasti, vain ja ainoastaan. Ei elämäntaitovalmennusta tai tulevaisuuden aarrekartojen laatimista, vaan oman osaamisen myymisen työkaluja todellisille työnantajille.

Kevään aikana yritysten tekemät strategiset muutokset vaikuttavat oleellisesti myös heidän tuleviin rekrytointeihin. Mikä on juuri sitä kriittistä osaamista, mitä menestykseen nyt tarvitaan? Mikä on uutta? Mitä ei tarvita? Kuinka tunnistaa omat kyvyt muuttuneessa maailmassa? Resepti tähän on valmentaja, joka tuntee liike-elämän toimijat, toimii heidän kanssaan lähes päivittäin ja tietää mitä yritykset hakevat. Eli valmentajan, joka katsoo työnhakua sisältäpäin, omalla kokemuksella, ei kuulopuheiden pohjalta. Jokainen työnhakija ansaitsee aitoa näkemystä liike-elämän todellisista tarpeista.

Ensi syksynä työnhaussa ei pärjää kopioidulla hakemuksella ja sekavalla cv:llä. Onnistuneessa työnhaussa osaaminen on tuotteistettu, viesti kirkastettu, jotta yrityksen on helppo ostaa osaaja riveihinsä. Sillä on äärettömän iso arvo rekrytoivan yrityksen päätökseen, että työnhakija kykenee myymään oman osaamisensa todelliseen tarpeeseen. Silloin työnantaja tunnistaa hakijan merkityksen yhtenä yrityksen tulevaisuuden menestyksen tekijänä.

Toivonkin, että työnantajat, niin yksityisellä kuin julkisella sektorilla huolehtivat irtisanotuille niin perusturvan kuin aidon mahdollisuuden saada tukea valmentajalta, joka tuntee liike-elämän tarpeet. Tulevaisuuden rakentaa jatkossakin ihmiset.


Follow Isa:

imagokouluttaja, puhuja ja uravalmentaja

Kouluttaja, valmentaja ja puhuja. Helposti lähestyttävä, hauska, rohkea ja ammattilainen. kehotan jokaista astumaan esiin oman osaamisen ja ammattitaidon kanssa. Vahva viesti on viiden askeleen päässä.
Latest posts from