Ähä ähä, osta vaan, jos löydät meidät!

0

Huomasitko, kuinka paljon somessa jaettiin päivitystä, jossa kehotettiin suosimaan paikallisia ja kotimaisia yrittäjiä tänäkin jouluna lahjavalinnoissa? Minäkin huomasin, että innokkaastihan kaikki pienyrittäjät ja muut sitä jakoivat. Jalosti jaoin minäkin. Homma hoidettu, paikallisia peukutettu.

 

Sitten heräsi synkkä epäilys. Me yrittäjät, jotka emme toimi kivijalassa, kauppakeskuksissa tai emme joulumyyntiä varten ehdi tai ei ole kannattavaa rakentaa verkkokauppaa, omahyväisesti oletamme, että asiakas meidät jostain etsii ja tulee hakemaan lahjakortin. Mieluiten virka-aikana ja tasarahalla.

 

Ei etsi, eikä tule, ei siis myöskään osta sinulta. Yrittäjän toimipisteen etsimiseeen ei rehellisesti ole kenelläkään aikaa, ei ainakaan jouluna (tai koskaan ruuhkavuosina toim. huom.). Saavutettavuus on yksi myynnin perusteista. Siis, että tuotteet ovat saatavilla helposti nimenomaan asiakkaan mielestä, ei myyjän. Itse teen pääsääntöisesti BtoB -kauppaa, mutta BtoC -kauppakin hetkittäin kutkuttaisi. Pelkkä some-jeesustelu ei lähetä asiakkaita navigoimaan läpi lumimyrskyn yrittäjien luokse. Päätin siis toimia ja ratkaisuksi rakentui Kurssikioski, joka tuo tarjonnan sinne, missä ostavat asiakkaatkin jouluna ovat.

 

Kurssikioskiin lähti mukaan loistava joukko hämeenlinnalaisia pienyrittäjiä. Valikoimassamme on nyt niin teatterilippuja, maatilamatkailua, joogatunteja, hierontaa, tanssitunteja, golfia niin osaajille kuin aloittelijoille sekä tiestysti omat kurssini vaikutelmasta ja juhlien järjestämisestä. Kaikki tuotteet ovat saatavilla Kauppapaikka Tavastilasta, joka hienosti ymmärsi tarttua ennakkoluulottomasti ideaani ja vuokrasi pop-up tilat aika nopeassa aikataulussa.

 

Nyt täällä Hämeessä ei ainakaan tarvitse ajella pimeässä illassa etsimässä epätoivosesti yrittäjiä. He löytyvät nyt yhdestä paikasta, josta voi hankkia lahjakortin useammalta yrittäjältä yhdellä kerralla! Toivon edelleen, että suosit oikeasti paikallisia ja kotimaisia yrittäjiä joulu-ostoksia tehdessä. Paikallinen ei peukuttamisesta paljon kostu.

 

Niin, ja tästähän se idea sitten lähti. Verkkokauppa on jo rakenteilla!

 

Kuva: Juha Reinikainen, Reska-lehti. Kiitos Juha!

Follow Isa:

imagokouluttaja, puhuja ja uravalmentaja

Kouluttaja, valmentaja ja puhuja. Helposti lähestyttävä, hauska, rohkea ja ammattilainen. kehotan jokaista astumaan esiin oman osaamisen ja ammattitaidon kanssa. Vahva viesti on viiden askeleen päässä.
Latest posts from

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *