Astukaahan esiin osaajat ja asiantuntijat!

Jos ajattelet, että uusi työpaikka, kenties ylennys tai ainakin palkankorotus olisi nyt paikallaan, tämä kirjoitus on juuri sinulle!

Meiltä headhuntereilta toistuvasti kysytään, kuinka uida meidän haaviin. Ensimmäinen vastaus on varmasti kaikilla sama, ole löydettävissä! Hyvä startti on, kun lisäät LinkedIn profiilin summary-osioon puhelinnumerosi. Usko minua, asiakkaasikin kiittävät, vaikka et uutta paikkaa hakisikaan.
Ihan toinen juttu onkin, kuinka tulla nähdyksi työelämässä asiantuntijana ja mahdollisena yrityksen uutena tuloksen tekijänä. Lyhyesti siis, kuinka tehdä osaamisestasi vahva, tunnistettava ja vielä haluttava. Ensimmäiseksi korjaa asenteesi, näkyvyys ei ole sinulle vaihtoehto, se on sinun velvollisuus. Vastuu antamastasi viestistä on sinulla. Käytä se hyvin ja tehokkaasti.

Tässä on minun viisi askelta astua esiin osaajana:

  1. Määritä itsellesi maali. Helpompi juosta maaliin, kun tietää minne on matkalla. Samalla määritä itsellesi millä mittarilla arvioit omaa onnistumista matkan varrella.
  2. Tee itsellesi toimintasuunnitelma, kuinka saavutat tavoitetuloksen. Voit itse päättää teetkö pikamatkan maalin vai maratonin parillakin välietapilla. Toki tuloksetkin ovat silloin hyvin erilaiset.
  3. Katso maalia, ja sanoita itsellesi konkreettisesti mitä osaamista sinulla jo on sinne pääsemiseksi ja miten tunnistettavia ne ovat esim. LinkedIn profiilissasi. Harva meistä on nollapisteessä työelämässä.
  4. Mausta osaamisesi mittareilla. Kuinka olet onnistunut ja kerro se numeroilla, arvioilla, euroilla jne. Lyhyesti sanottuna, lyö rehellisesti data pöytään.
  5. Kerro tulevaisuuden tavoitteesi avoimesti. Asiakkaat, työnantajat erityisesti ja samalla me headhunterit haemme sinua tulevaisuuden voimavaraksi yrityksille, emme pölyttyneiden titteleiden takia ja rivienvälistä luettavien vinkkien varassa. Tämä toimii kuten kaupantiski. On helpompi saada sitä mitä haluaa, kun sanoo sen ääneen.

Lupaan, että yllätyt itsekin, kuinka vakuuttavasti pystyt astumaan esiin osaajana ja tulevaisuuden(kin) tekijänä, kun teet sen askel kerrallaan. Samalla teet osaamisestasi helposti omaksuttavan, konkreettisen ja vakuuttavan.

Pää pystyyn ja katse pois sieltä varpaista. Astu esiin! Kauppa käy jo kuumana ja Sinua odotetaan jo!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *