Tämä on yksi ehkä eniten lausutuista kommenteista meidän toimistolla. Välillä sen sanoo joku meistä headhuntereista, mutta usein myös joku meidän toimeksiantajien edustajista finaalihaastattelun jälkeen.

Jos tunsit nyt piston sydämessä, tässä sinulle pikaohjeet, joilla pääset alkuun CV:si päivittämisestä tälle vuosikymmenelle.

  1. CV:n ainoa tarkoitus on toimia herättäjänä. Sen kuuluu herättää lukijassaan kiinnostusta niin paljon, että joku haluaa tavata sinut livenä ja kuulla sinun osaamisesta lisää. Mieti, mikä sinun osaamisessa on kiinnostavaa, oleellista ja erityisesti, mistä haluat tulla tunnistetuksi. Älä oleta, että joku muu löytää sinun sinne huolella jemmaaman timantin. Vastuu viestistä on sinulla, joten pidä huoli, että haluamasi asiat nousevat selvästi esille.
  2. Hyvin kiteytetty tiivistelmä sinun osaamisesta ja tulevaisuuden tavoitteista on yksi tärkeimmistä kohdista cv:tä. Mieti tarkkaan, ota aikaa ja makustele, millaisen viestin haluat antaa. Kirjoita ja kysy ulkopuolisen mielipidettä, jos mahdollista. Älä kysy puolisolta tai kollegalta. Usko vaan minua.
  3. Nosta esille osaaminen. Tunnollisen tarkka tilitys koko työuran jokaisesta vaiheesta, päivämääristä yms. ei ole tarpeen. Jos sinulla on paljon työnantajia tai toteutuneita projekteja, jaottele tekemisesi vahvimpien osaamisalueittesi mukaan. Eli, jos olet esimerkiksi useammassa tehtävässä toiminut esimiestehtävissä, niin kerro tiivistetysti, mitä se on tarkoittanut kohdallasi. Lisää alle ranskalaisilla viivoilla missä kaikissa tehtävissä, yrityksessä ja milloin olet tätä osaamista hyödyntänyt.
  4. Mieti miltä näytät A4:nä pöydällä ja ruudulla. Selkeys, jäsennelty sisältö ja toimiva formaatti ovat tässä kohtaa avainsanoja. Viimeisin osaaminen, koulutus tms. aina ensimmäiseksi ja pyri kiteyttämään osaamisesi yhteen A4-paperiin. Kyllä, se voi olla kaksipuolinen, mutta säilytä väljyys. Tallenna lopuksi PDF-formaattiin ja tarkista vielä kerran yhteystietosi.

Toivottavasti näistä vinkeistä on sinulle apua tai ainakin motivoidut katsomaan omaa cv:täsi uusin silmin. Jos tästä vallan innostuit ja ajatuksessasi kaihertaa kenties toive uudesta pestistä, käyppä laittamassa päivitetty CV meidän avoimeen rekisteriin tästä. Koskaan ei voi tietää millaista osaamista me huomenna etsimme toimeksiantajamme puolesta, mutta onneksi hyvästä CV:stä sen tunnistaa helposti.

PS. Niin ja se henkilökuva olisi kiva yllätys.

arvostus, Astu esiin, cv, headhunting, hyvä profiilikuva, osaaminen, rekrytointi, työnhaku

Jos ajattelet, että uusi työpaikka, kenties ylennys tai ainakin palkankorotus olisi nyt paikallaan, tämä kirjoitus on juuri sinulle!

Meiltä headhuntereilta toistuvasti kysytään, kuinka uida meidän haaviin. Ensimmäinen vastaus on varmasti kaikilla sama, ole löydettävissä! Hyvä startti on, kun lisäät LinkedIn profiilin summary-osioon puhelinnumerosi. Usko minua, asiakkaasikin kiittävät, vaikka et uutta paikkaa hakisikaan.
Ihan toinen juttu onkin, kuinka tulla nähdyksi työelämässä asiantuntijana ja mahdollisena yrityksen uutena tuloksen tekijänä. Lyhyesti siis, kuinka tehdä osaamisestasi vahva, tunnistettava ja vielä haluttava. Ensimmäiseksi korjaa asenteesi, näkyvyys ei ole sinulle vaihtoehto, se on sinun velvollisuus. Vastuu antamastasi viestistä on sinulla. Käytä se hyvin ja tehokkaasti.

Tässä on minun viisi askelta astua esiin osaajana:

  1. Määritä itsellesi maali. Helpompi juosta maaliin, kun tietää minne on matkalla. Samalla määritä itsellesi millä mittarilla arvioit omaa onnistumista matkan varrella.
  2. Tee itsellesi toimintasuunnitelma, kuinka saavutat tavoitetuloksen. Voit itse päättää teetkö pikamatkan maalin vai maratonin parillakin välietapilla. Toki tuloksetkin ovat silloin hyvin erilaiset.
  3. Katso maalia, ja sanoita itsellesi konkreettisesti mitä osaamista sinulla jo on sinne pääsemiseksi ja miten tunnistettavia ne ovat esim. LinkedIn profiilissasi. Harva meistä on nollapisteessä työelämässä.
  4. Mausta osaamisesi mittareilla. Kuinka olet onnistunut ja kerro se numeroilla, arvioilla, euroilla jne. Lyhyesti sanottuna, lyö rehellisesti data pöytään.
  5. Kerro tulevaisuuden tavoitteesi avoimesti. Asiakkaat, työnantajat erityisesti ja samalla me headhunterit haemme sinua tulevaisuuden voimavaraksi yrityksille, emme pölyttyneiden titteleiden takia ja rivienvälistä luettavien vinkkien varassa. Tämä toimii kuten kaupantiski. On helpompi saada sitä mitä haluaa, kun sanoo sen ääneen.

Lupaan, että yllätyt itsekin, kuinka vakuuttavasti pystyt astumaan esiin osaajana ja tulevaisuuden(kin) tekijänä, kun teet sen askel kerrallaan. Samalla teet osaamisestasi helposti omaksuttavan, konkreettisen ja vakuuttavan.

Pää pystyyn ja katse pois sieltä varpaista. Astu esiin! Kauppa käy jo kuumana ja Sinua odotetaan jo!

Uncategorized

Nyt ei auta vaikka kuinka istuisin käsieni päällä ja purisin hampaat yhteen. Minun on vain saatava tämä sanottava ulos. Kiitos Tom Laine, kun postasit tämän taulukon!

Olen monella areenalla nostanut esiin lukihäiriön, minun ja kaikkien muidenkin. Jokainen, joka on joskus osallistunut koulutuksiini, tietää tämän. Oheinen taulukko ei tullut täysin yllätyksenä, mutta herätti taas sen tunteen, että jotain on sanottava ääneen, koska leipätyöni on työnhakuvalmennus.

Taulukon mukaan some-päivitysten kirjoitus- ja kielioppivirheet vaikuttavat negatiivisimmin mahdolliseen rekrytointiin kuin känniset valokuvat hakijasta. Itse osallistuin hiljattain keskusteluun työhakemusten sisällöstä. Eräs keskustelija ilmoitti, että hän on hyvn tarkka siitä, että hakemus on kirjoitusasultaan virheetön, piste. Riippumatta haettavasta tehtävästä. Kysyin ystävällisesti, että mikä on tilanne videohakemusten osalta, saako olla puhevikaa kuten esim. ärrä-virhe puheessa. Vastausta odotellessa.

Lukihäiriö on tänä päivänä jo todella tuttu termi ja yllättävän moni siitä kärsii. Se, kuinka leimaava se on edelleen, on yllätys. Olen usein muistutellut ihmisiä siitä, että jos vertaa lukihäiriötä ja puhevikaa toisiinsa, niin puheviasta sinua saattaa joku hölmö lapsena kiusata, mutta lukihäiriöstä saat kuulla koko ikäsi, aikuisilta, alansa ammattilaisilta ja asiattomasti. 

Olen itse saanut diagnoosin viikkoa ennen yo-kirjoituksia ja tottakai se on määrittänyt uskoa omiin kykyihin todella voimakkaasti. Siihen asti koin olevani tavallista tyhmempi ja sitä vahvisti opettajien kommentit "miksi et voi yhtään keskittyä tuohon kirjoittamiseen. Aina vaan teet samoja kirjoitusvirheitä!"  

 

Suosittelen tutustumaan oheiseen HS:n artikkeliin aiheesta. Siinä on myös usealle silmiä avaava tekstiosuus, joka näyttää lukihäiriöisen todellisuuden. Miksi omissa koulutuksissani asia nousee usein esille, on se, että olen erittäin epävarma kirjoittamaan esim. fläppi-tauluun lukihäiriöni takia. Olen oppinut puhkaisemaan paineen toteamalla, että virheitä saattaa tulla ja silloin asia on käsitelty ja virheet menettävät merkityksensä puolin ja toisin.

Rohkeasti edelleen kirjoittelen sinne tänne täällä somessakin, koska kännisiä kuviakaan ei ole paljon tarjota. Tärkeimmät tekstit tarkistutan osaavilla, tottakai. En usko, että kirjoitusvirheet mitätöivät osaamista ja ammattitaitoa, mutta toimii usein vahvana jarruna omassa päässä. Surullista on, että paljon kallisarvoista potentiaalia jää silloin käyttämättä. Jatkan edelleen omalla tielläni ja toivottavasti koulutuksieni kautta saan herätettyä aina jonkun tunnistamaan omat mahdollisuudet ja unohtamaan haasteensa, mikä tahansa se onkaan. 

Kumpi sinulla vaikuttaa mielipiteeseen vahvemmin, kännikuvat vai kirjoitusvirheet? Kummasta mainitset helpommin työkaverillesi?

arvostus

Business casual 

on kaikkein sekoittavin pukukoodi, koska se yhdistää mielikuviltaan toistensa vastakohdat, busineksen ja rentouden. Oikea asuvalinta riippuu paljon toimialasta, ikäryhmästä ja tilaisuuden pitopaikasta. Kultainen ohje on naisille polven yli ulottuva laadukas hame tai mekko yhdistettynä paitapuseroon tai jakkuun. Vaihtoehtoisesti käy myös naisten istuva housupuku. Miesten on hyvä valita tilaisuuteen ylleen puvun housut, pukupaita ja vyö, eli siis puvuntakki ja solmio jää narikkaan.

Cocktail-tilaisuudet 

vaativat pukeutumiselta jo hiukan enemmän. Kyseessä ei ole siis missään nimessä iltapukujuhla, mutta toki luonteeltaan juhlava tilaisuus. Tyylikäs cocktailpukeutuminen tuo aina kantajastaan esille selvästi enemmän persoonallisuutta, ole kyseessä sitten yritys- tai yksityinen juhlatilaisuus. Tummapuku solmiolla tai ilman, riippuen tilaisuuden luonteesta, on takuuvarma valinta miehille. Kokkareissa voi hiukan mieskin revitellä väreillä, jos osaa sen tyylillä tehdä. Naisille pikkumusta on tietysti varma valinta. Hyvällä maulla valittu housu- tai jakkupukukin käy. Asusteiden tarvitsee sopia tilaisuuden luonteeseen. Käsilaukuksi ei sovi arkinen työveska, vaan jokin pieni ja siro. Koruilla ja kengillä saa helposti juhlavuutta hiukan arkisempaankin asuun.

Business formal 

mainitaan usein seminaarien ja konferenssin yhteydessä pidettävien lounas- tai iltatilaisuuksien kutsuissa. Tämä tarkoittaa perinteistä businesspukeutumista eli suomeksi puku ja solmio miehille ja istuva mekko tai jakkupuku naisille. Miesten on hyvä muistaa, että musta puku kuuluu vain erittäin juhlaviin työtilaisuuksiin. Tumma puku voi olla myös tummansävyinen harmaa tai sininen. Naiset saavat etiketinkin mukaan pukeutua mustaan päivätilaisuuksissakin.

 

Lopuksi se Superhero Casual. Oma tulkintani on, että se on juurikin se asu, jossa Hessu sulkeutuu puhelinkoppiin nappaamaan pähkinän muuttuakseen Superhessuksi.

Muista vielä kaikkein tärkein, jos asuvalinta ei kuitenkaan osu ihan kohdilleen, nautti silti juhlista täysin rinnoin! Korjaa asia seuraavalla kerralla!

Juhlakausi lähestyy uhkaavasti!

Ilokseni olen huomannut, että kutsuissa on enenemässä määrin määriteltynä pukukoodi. Loistavaa, koska se heti kertoo itse juhlista jotain ja erityisesti ajatuksesta, joka on suotu myös vieraiden viihtyvyydelle ja tilaisuuden ennakoinnille.

Aina ei ole silti aivan selvää, mitä kutsun pukukoodi tarkoittaa. Kaikkein virallisimmat pukukoodit, eli tummien pukujen, frakkien ja iltapukujen sisällön löytyy blogistani . Nyt puran yleisimmin liike-elämän edustus- ja asiakastilaisuuksissa käytetyt epäviralliset pukukoodit. Varoituksen sana heti alkuun, luovat juhlien järjestäjät saattavat muokata koodit taipumaan lähes mihin muotoon tahansa, vai mitä mieltä olet Superhero Casualista? Usein miten pohjana kuitenkin toimii jokin näistä.

Casual 

tarkoittaa pukukoodina rentoa pukeutumista. Kuulostaa helpolta, mutta näennäisestä tilaisuuden rentoudesta huolimatta siisteyteen ja huoliteltuun ulkoasuun tarvitsee aina panostaa. Vähimmäisvaatimus on puhtaat ja ehjät vaatteet. Valitse päällesi mitä tahansa mitä yleensä käytät työpaikalla arkena. Älä pyri tekemään itsestäsi rennompaa pukeutujaa kuin olet. Olematta julma ikärasisti, uskallan sanoa, että + 55 iän ohittaneet naishenkilöt saattavat kokea tämän kaikkein haasteellisimmaksi pukukoodiksi. Kuinka olla rento ja silti uskottava aikuinen nainen? Oma kantani on, ole mieluummin uskottava, kuin väkisin nuorekkaan rento yo yo -bööna. Naurettavuus nuoremman polven silmissä, ei vahvista kenenkään vaikutelmaa liike-elämässä.

Smart casual 

tarkoittaa astetta parempaa arkipukeutumista. Miehille se tarkoittaa siistejä housuja, ehkä jopa tummia ja hyväkuntoisia farkkuja, yhdistettynä pukupaitaan tai laadukkaaseen neuleeseen. Naiset pukeutuvat samalla kaavalla, mutta myös tilaisuuteen sopiva hame tai mekko käy. Vältä shortseja, vanhoja risoja farkkuja, t-paitoja ja bilemekkoja.

 

 

byMikealas
Pukukoodit   , , , , , , , , , , ,

Digitaalisoitumisen myötä todelliset nenäkkäin tapahtuvat kohtaamiset ovat entistä merkityksellisimpiä.

Tämän me tiedämme ja usein homma onkin hanskassa asiakaskohtaamisissa edes auttavasti. Entä omalla työpaikalla? Tavat, suvaitsevaisuus ja vuorovaikutus ovat ensin tahtoa sitten vasta taitoa. Tunnistatko millaiset käytöstavat ovat työpaikallasi hyväksyttäviä, tavoiteltavia? Missä asioissa sinulta odotetaan suvaitsevaisuutta tai kenties jämäkkyyttä? Kokemukseni perusteella tässä on kolme eniten yleistä napinaa ja kapinaa aiheuttavat.

Ilveily

Ajat ovat haastavat ja kaikilla on eriäviä mielipiteitä työnmäärästä, toimintatavoista, aikatauluista, kollegoista ja johdon ratkaisuista. Eriävän mielipiteen voi hyvin tuoda rakentavasti esille. Sen verran jokaisella pitäisi kantin kestää.

Teatraalinen silmien pyörittely, tuhina, naaman vääntely, selän takana kuiskiminen ja uhoaminen eivät kuulu aikuisten työpaikoille. Se käytös, mikä antoi aikoinaan vääristyneen vallantunteen koulun välitunnilla, tekee sinusta työpaikalla senioiripissiksen ja keskenkasvuisen nillittäjän. Passiivis-aggressiivinen taas käyttäytyminen antaa viestin avuttomasta, kateellisesta, itsepäisestä, toiminta- ja yhteistyökyvyttömästä henkilöstä ja sitähän sinä et ole, toivottavasti.

Oman yksityiselämän eläminen äänekkäästi työpaikalla

Kaikilla meillä on yksityiselämässä laskuja ja nousuja. Tässä asiassa useimmat ovat omavaraisia. Jos jaat työpaikalla loputtomasti omia avio-ongelmia, lapsen kasvattamishaasteita, uuden parisuhteen hurmosta tai remonttimurheita, alkaa se lopulta syömään sinun uskottavuutta työpaikalla. Jos olet selvästi ylikuormitettu kotiasioista, miten kestät työsi tuomat haasteet? Muistaako kukaan enää sinun osaamista? 

Omien ongelmien oksentaminen työkavereiden niskaan, vie myös heidän voimat ja halun tehdä töitä kanssasi. Mieti itseksesi, mihin olisi hyvä vetää yksityisyyden raja.  En ole täysin sokea myöskään omille virheilleni, joten tässä tulee julkinen anteeksipyyntö entisille työkavereille, moni on saanut kuulla elämästäni enemmän kuin olisivat halunneet. Anteeksi, onneksi ihminen on oppivainen halutessaan.

Sotkuisuus

Kyllä, tiedät ketä tarkoitan! Jokaisessa työpaikassa tuppaa olemaan se, joka olettaa, että äitee edelleen kävelee perässä siivoamassa. Siisteys on laaja käsite, tiedän. Usko pois, että sinunkin työpaikallasi se menee sen tiukimman määrityksen mukaan. Tämä koskee keittiötä, vessaa ja muita yhteisiä tiloja kuten kopiointihuonetta. Jos et kunnioita tätä, herätät auttamatta närää työkavereittesi keskuudessa. Samalla se mahdollisesti haittaa ratkaisevasti muiden halua tehdä kanssasi yhteistyötä ja mitätöi arvostustasi työpaikalla. Kyse on asenteesta.

 

Tässä minun top 3 närää aiheuttavaa tapaa/käytöstä. Mitkä ovat omat ärsykkeesi ja ennen kaikkea, miten asian saisi mielestäsi ratkaistua työpaikallasi?

Tässä minun top 3 närää aiheuttavaa tapaa/käytöstä. Mitkä ovat omat ärsykkeesi ja ennen kaikkea, miten asian saisi mielestäsi ratkaistua työpaikallasi?

elämää työpaikalla   , , , , , , , , , , , , , , ,

Ensivaikutelma on asennetta!

Millainen on asenteesi itseäsi kohtaan? Tiesitkö, että antamastasi ensivaikutelmasta, isoin merkitys on juurikin omassa asenteessasi? Asenteessa itseäsi kohtaan, mutta myös muita kohtaan. Se näkyy kiistatta sinun käytöstavoissa ja se vaikuttaa sinun kykyyn kohdata vieraita ihmisiä. 

Oma intohimoni on tehdä suomalaisesta osaamisesta tunnistettavaa. Meillä on kansainvälisestikin arvostettu ja ainutlaatuinen maksuton koulutusjärjestelmä. Meidän osaaminen työelämässä ei valitettavasti ole yhtä arvostettua ja tunnistettavaa. Asenteella on tässäkin iso merkitys. Ymmärrämmekö me, että meidän pitää ihan itse tehdä osaamisemme näkyväksi? Vai odotammeko, että joku meidät vain mystisesti löytää, puoliväkisin esittelee oikeille markkinoille ja lopussa kiitos seisoo? Onko asenteesi ystävä vai vihollinen omalle urallesi?

 

Haluan tehdä osani sen eteen, että jatkossa suomalainen osaaminen on tunnistettavaa ja saa ansaitsemaansa tunnustusta. Myös sinun ja yrityksesi ammattitaidon ja osaamisen kuuluu tulla selvästi nähdyksi ja kuulluksi, ilman, että sitä tarvitsee väkisin ravistaa ulos työntelkijöistä. Digitaalisessa yhteiskunnassa henkilökohtaiset kohtaamiset merkitsevät kokoajan enenmmän ja enemmän. Tunnistaako asiakas yrityksenne digitaalisesti antaman viestin ja tavoitellun mielikuvan myös henkilökohtaisessa kohtaamisessa, vai onko viesti tunnistettavissa vain diginä?

 

Asenne   , , , , , ,

      Syksyllä lausuin kuolemattoman lauseen viestintäasiantuntijalle ”minunkin pitäisi päivittää hiukan toimintaani ja antamaani viestiä.” Niin, olin toiminut yli kolme vuotta yrittäjänä. Oli jo kenties aika hiukan freesata ilmettä sekä tarkastella asiakkailleni antamaa mielikuvaa kokeneemmin silmin. Monet yrittäjät tietävät, että ajatus hyvä, mutta mistä aika? Kas, kohtalo puuttui asiaan

Astu esiin   , , , , ,

Vika kenties asenteessa!

Ilmapiiri työpaikolla tilanteet eskaloituvat herkästi, kun henkisesti ylikuormitetut ihmiset päätyvät/joutuvat tekemään yhteistyötä, halusivat tai eivät ja keskeinen kanssakäynti takkuaa.

Stressi muokkaa asennetta muita kohtaan ja heikentää kykyä normaaliin, kunnioittavaan vuorovaikutukseen toisen ihmisen kanssa. Valitettavasti asenne tarttuu välittömästi koko työyhteisöön. Mieti, oletko ehkä syyllistynyt näihin asenne-ongelmiin työpaikallasi?

Sähköposti-terroristi.

Jokainen tietää, että sähköpostin hallintaan menee liikaakin aikaa. Roskapostit, uutiskirjeet ja nice-to-know viestit tukkivat postilaatikon päivässä, jos et ole valppaana. Osa yrityksistä onkin jo siirtynyt muille foorumeille tästä syystä. Jos kuulut alempaan johtoportaaseen, toimit yrittäjänä tai olet ylennystä kärttävä päällikkö, älä vaan erehdy jakamaan jokaista kesken-eräistä projektin vaihetta sähköpostilla hierarkiassa vain ja ainoastaan ylöspäin. Toimin urani alussa ison organisaation tj:n sihteerinä ja voin rehellisesti kertoa, että se vaan ei kannata. Jos sähköpostia ei olisi, olisiko sinulla kanttia soittaa ja kertoa mitättömiä tilannepäivityksiä samalla intensiteetillä? En usko, että uskaltaisit kuormittaa muutoinkin kiireistä esimiestä turhilla puhelinsoitoilla, joiden ainoa anti olisi keskustelu sinun navan ympärillä. Muista myös, että vain hätätapauksessa klikkaat sähköpostissa kohtaa ”vastaa kaikille”! Taas kerran, jos sähköpostia ei olisi, soittaisitko asiasi jokaiselle vastaanottajalle erikseen? Todennäköisesi et. Omista onnistumisista ja haasteista on hyvä kertoa esimiehille ja operatiiviselle johdolle, mutta mieti millaisen viestin se antaa asenteestasi itseäsi ja muita kohtaan. Kuinka paljon haluat kuormittaa muiden töitä itsestäsi puhumiseen? Valitse vuorovaikuttamiskeino ja tilanne, joka auttaa antamaan sinusta vakuuttavan ja itsevarman muistikuvan, ei huomionkipeätä ja asenne-vammaista sähköposti-terroristia.

Juoruaminen

Jos tunnet kuumottavaa tunnetta kertoa muiden asioita eteenpäin työpaikalla omalle pienelle piirillesi ja värittää tarinaa omilla mielipiteillä ikään kuin totuutena, ole hiljaa hetki ja häpeä.

 

Möykkääminen

Avokonttorin painajainen on kovaääninen möykkääjä, joka puhuu ja nauraa kovaa, naputtelee, koputtelee, kuuntelee työpisteessään musiikkia ja puhuu puhelimeen vain kaiuttimen kautta. Jos tunnistat itsesi, hiljennä toimintaasi, hanki kuulokkeet, korjaa asenteesi ja opettele kunnioittamaan työyhteisöäsi. Jos tunnistat työkaverisi, vihjeet eivät auta. Asiaan kannatta puuttua suoraan ja asiallisesti. – Kun kuuntelet musiikkia/puheäänesi on noin kova/käytät kaiutinta puhuessasi, minä en pysty työskentelemään. Haluan, että hillitset äänenkäyttöäsi/käytät kuulokkeita/suljet radion. Viimeinen lause on erittäin tärkeä, koska muutoin viestisi ei kerro suoraan mitä haluat. Älä luota, että sinua luetaan ja ymmärretään vain rivien välissä puhumalla. Oma vanha mottoni on: sano mitä haluat tai saat vain sen mitä annetaan.

Myöhästely

Aina myöhässä palaverista tai asiakastapaamisesta? Myöhästely töissä antaa hyvin ylimielisen kuvan ihmisestä ja yrityksestä. Aika on rahaa, sanoi Roope Ankkakin. Suurpiirteinen suhtautuminen toisten aikatauluihin on liike-elämässä yleensä kallis virhe. Ajanhallinta ja aikataulutus ovat työelämän taitolajeja, mutta myös herkkiä haavoittumaan ryhmän heikoimman lenkin kautta. Älä ole se heikoin lenkki. Jos työkaverisi on se, jota aina odotetaan, asiasta saa huomauttaa asiallisesti. Aivan kuten möykkäämisessä, oleellista on sanoa mikä ärsyttää, mitä se aiheuttaa ja erityisesti miten haluat, että jatkossa toimitaan. Jos tilanne ei korjaannu, kannattaa asia ratkaista töiden uudelleen organisoinnilla.

 

Pystyt itse vaikuttamaan asenteellasi työpaikasi ilmapiiriin ottamalla muut huomioon. Hyvät käytöstavat tarkoittavat muutakin kuin sosiaalista etikettiä

 
Asenne   , , , , , , , , ,

”Osaatko kertoa, miten meidän yritys voisi asiallisesti puuttua eräiden ihmisten pukeutumiseen?”

Tämän kysymyksen saan lähes viikoittain. Samoin saan usein tilityksen siitä, kuinka eräitä ihmisiä saa hävetä asiakastilaisuuksissa tai kuinka kamalaa on asioida eräissä liikkeissä, koska myyjät antavat hyvin epäluotettavan kuvan yrityksestä.

Vastaukseni on aina kysymys. "Onko teillä henkilöstön käytössä olevaa pukeutumisohjetta?" Konkreettinen kirjoitettu ohje, joka antaisi selkeät ohjeet siitä, millainen ulkoasu on hyväksyttävää ko. työpaikalla. Useimmiten ei ole ja sen kirjoittaminen koetaan liian työlääksi.

Päätin ratkaista tämän ongelman. Ohessa yleinen työpaikan pukeutumisohje, jonka pohjalta uskon useamman yrityksen kykenevän muokkaamaan oman kirjallisen ohjeen nykyiselle ja tulevalle henkilöstölle. Muista, että me noudatamme mielellämme annettuja sääntöjä. Jos meitä arvostellaan asiasta, johon emme ole saaneet ohjeistusta, ärsyynnymme helposti.

Ole hyvä, ota ohje käyttöösi. Tein sen juuri sinulle!

PUKEUTUMISOHJE YRITYKSILLE

pukeutumisohje   , ,

Se kandi oli niin paljon parempi kuin sen CV:stä olisi ikinä uskonut!!

Tämä on yksi ehkä eniten lausutuista kommenteista meidän toimistolla. Välillä sen sanoo joku meistä headhuntereista, mutta usein myös joku meidän toimeksiantajien edustajista finaalihaastattelun jälkeen. Jos tunsit nyt piston sydämessä, tässä sinulle pikaohjeet, joilla pääset alkuun CV:si päivittämisestä tälle vuosikymmenelle. CV:n

Astukaahan esiin osaajat ja asiantuntijat!

Jos ajattelet, että uusi työpaikka, kenties ylennys tai ainakin palkankorotus olisi nyt paikallaan, tämä kirjoitus on juuri sinulle! Meiltä headhuntereilta toistuvasti kysytään, kuinka uida meidän haaviin. Ensimmäinen vastaus on varmasti kaikilla sama, ole löydettävissä! Hyvä startti on, kun lisäät LinkedIn

Hienoa, olen kännissä uskottavampi!

Nyt ei auta vaikka kuinka istuisin käsieni päällä ja purisin hampaat yhteen. Minun on vain saatava tämä sanottava ulos. Kiitos Tom Laine, kun postasit tämän taulukon! Olen monella areenalla nostanut esiin lukihäiriön, minun ja kaikkien muidenkin. Jokainen, joka on joskus

1 2 3 4 14